De 'plaat' en z'n verhaal (foto 1 uit de collage)

In the beginning......

there was nothing! Nou ja niets, dat is ook niet helemaal waar. Op een zeker moment, een jaar of twaalf geleden, is er tóch een zaadje geplant waaruit Factor-W is ontstaan. De komende weken nemen wij jullie, aan de hand van de foto's uit de collage, graag mee in ons verhaal. Vandaag beginnen we bij het begin, de allereerste foto. Duo Penotti, zoals we wel eens gekscherend worden genoemd. Wij vergelijken onszelf intussen vaak met Yin & Yang. En dat klopt als een bus. Maar daarover later meer.

Wij, Paulien en Dian, kennen elkaar eigenlijk ons hele leven al. We ziin beide in 1966 geboren in Angeren, een mooi dorpje aan de Rijn. Hier zijn we opgegroeid en liggen onze roots. We gingen naar dezelfde katholieke kleuterschool (hebben we ook nog een hele schattige foto van) en zaten beide op de Mariaschool, de enige basisschool die Angeren rijk was. We zijn zelfs, totdat we een jaar of 14 waren, naar de balletlessen van juffrouw Therèse gegaan waar we in dezelfde groep zaten.

In onze pubertijd troffen we elkaar regelmatig in het Huissense uitgaansleven. Hier vonden we elkaar in onze passie voor dezelfde (rockende en vooral dansbare) muziek. Meestal kon je ons dan ook vinden op de dansvloer van het betreffende etablissement. Een decennium later gingen we samen, met vele andere gezamenlijke vrienden, naar concerten en muziekfestivals. In deze periode ontstond er ook een voorzichtige vriendschap tussen ons.

Paulien was, rond ons veertigste levensjaar, werkzaam als commercieel medewerkster en Dian was freelance fashion designer. Ons leven ging zo z'n gangetje. We trouwden, kregen kinderen en leefden het leven. In die tijd spraken wij elkaar vaak op het schoolplein van de basisschool waar onze kinderen naar school gingen. Al wachtend op de bel hadden we hele gesprekken. Tijdens één van die momenten vertelde Paulien mij dat ze 'iets leuks' voor zichzelf wilde gaan doen. Iets nieuws leren en het liefst iets creatiefs. Het moest zo ver mogelijk af staan van haar huidige job. Ze was van plan om een opleiding tot interieurstylist te gaan volgen. Zelf was ze altijd al 'bezig' met de inrichting van haar huis en daar had ze veel plezier in. Dian was als freelancer, na vijftien jaar, wel een beetje uitgekeken op haar werk en vond die hele mode business niet meer zo spannend. Daarbij was de markt behoorlijk ingezakt in 2008 en zaten we in een economische crisis. Het enthousiasme van Paulien deed een oud gekoesterde wens weer opleven bij Dian. Wat nou als ze deze kans zou grijpen om zichzelf om te scholen tot interieurontwerper. Dian heeft deze kans met beide handen aangegrepen. Paulien ging voor haar diploma interieurstyling en Dian had haar zinnen gezet op binnenhuisarchitectuur en elementaire bouwkunde.

Zo gingen we samen weer studeren en pasten we op elkaars kinderen als de ander naar Nijmegen ging om lessen te volgen. Dát hadden we toch maar mooi geregeld samen! We waren dan ook heel erg trots dat we met een mooi eindresultaat van de opleiding af kwamen. Paulien was zelfs cum laude geslaagd!

Voor Dian stond het als een paal boven water dat ze zichzelf weer als zelfstandige wilde gaan vestigen. En stiekem had ze de hoop dat ze dit samen met Paulien kon gaan doen. Geweldig toch om samen te doen waar je happy van wordt en daar je brood mee te gaan verdienen? Maar Paulien dacht daar in eerste instantie heel anders over. Zij zag de opleiding als een leuke bijkomstigheid en zag zichzelf niet als zelfstandig opererend styliste de woning van de overburen omtoveren tot een waar droomhuis. Gelukkig heeft Dian haar, na een paar goede gesprekken, weten te overtuigen en heeft ze de stap gewaagd om samen onze interieurontwerp studio op te zetten. 

In de eerste maanden, nadat we onze opleiding hadden afgerond, hebben we een beetje gefreewheeld. Dit was voor ons ook de periode waarin we hebben afgetast of het wel 'ging werken' tussen ons. Je kunt dan wel vriendinnen zijn, maar dat geeft natuurlijk geen enkele garantie dat je dan zakelijk gezien ook door één deur kunt. Dat je op één creatieve lijn zit en daarbij ook nog eens je eigen ei kwijt kunt in dat leuke gezamenlijke bedrijf. 
Na een half jaar hadden we, naar onze mening, voldoende aan elkaar geproefd en ondervonden dat we de stap durfden te wagen. Dus togen we in 2011 naar de kamer van Koophandel in Arnhem, waar we ons hebben ingeschreven onder de naam 'STUDIO DE WOON FACTOR'. Onze eigen interieur ontwerp studio was een feit.

En ja, toen moest er natuurlijk ook een website komen. En op die website moesten zeker ook hele mooie en professionele foto's komen van onszelf. Want op al die nieuwe opdrachtgevers wilden we toch een hele goede indruk maken. En ja, dan wil je er wél op je paasbest op staan. Erika Derksen van Erika Derksen Fotografie uit Huissen heeft onze allereerste fotoshoot gemaakt. Daar is de eerste foto uit de collage er één van. Dit was geen geschikte foto om te plaatsen, maar hij laat wel zien hoeveel zin we er in hadden om vol voor onze droom te gaan.

 

 

« Naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY