STADSTUIN UTRECHT

Stadstuin met etages

Tijdens het ontwerpproces voor de woning van Christa en Gérard werd er door Factor-W ook meegedacht over het ontwerp van de achtertuin. Door de constructie was er een niet alledaags uitgangspunt ontstaan door de enorme 'bak' die een groot deel van de stadstuin opslokte. Christa en Gérard hadden al een tuinontwerp laten maken, maar de exacte invulling met de daarbij behorende tuinkamer en opbergruimte is uiteindelijk door Factor-W verder uitgewerkt en gerealiseerd. Om vanuit de diepe 'bak' tot straatniveau te komen zijn er drie etages gemaakt. Het onderste gedeelte functioneerd als opstapje en tuinbank. De andere twee etages zijn beplant met bodembedekkers. Een gedeelte van de bakrand is afgewerkt met PADOEK latten. Deze vergrijzen mooi naarmate de tijd verstrijkt. Hetzelfde hout is gebruikt voor de afwerking van de nieuwe bergruimte. Om het betongedeelte aan de binnenzijde van de 'bak' wat te verbergen is er langs de rand een hangende plant gepoot. 

Unieke loopbrug voor achterpui

Om van de ene naar de andere zijde van de tuin te komen en vanwege het te overbruggen hoogteverschil van de achterpui en het straataniveau, is er een loopbrug ontworpen. Aan de zijde waar de deur naar de keuken zich bevind is een klein terasje gecreëerd waar je heerlijk kunt genieten van het avondzonnetje. Door de compleet nieuwe achterpui is er een mooie verbinding ontstaan van binnen met buiten vanuit zowel de bovenverdieping als de Master Bedroom in het souterrain.

Mooie samenwerking

De loopbrug heeft Factor-W samen met Jansen Metal Solutions ontworpen en uitgewerkt. De tuin is aangelegd door WACO Groenvoorziening en de tuinkamer, schuur en fraaie houtafwerking bij de terassen zijn gerealiseerd door CIVIL WOOD en Lingewaard Stucadoors. 

Kijk hier voor meer over dit project.

Fotografie eindresultaat: Elroy Spelbos Fotografie

STADSTUINUTRECHT

« naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY