BLOG

HOE VITAAL IS DE WERKOMGEVING IN JOUW BEDRIJFSPAND?

Geschreven op

We zien dat de vormgeving van het kantoor in beweging is en zich aanpast aan de huidige normen en waarden en de diverse nieuwe werkvormen. Denk aan informele ontmoetingsplekken, stilteruimtes om geconcentreerd te kunnen werken en ruimtes waar men in groepsverband kan werk... Lees meer »

ZAG JIJ HET OOK INEENS?

Geschreven op

Je bent lekker vroeg die eerste ochtend. Net terug van je welverdiende vakantie. Vol mooie nieuwe idee├źn en een fris hoofd. Je hebt er weer zin in! Je opent de deur van je bedrijfspand en stapt enthousiast naar binnen. Er is nog niemand. Lees meer »

Het element HOUT en de energie van de lente!

Geschreven op

Om een gebouw energetisch in balans te brengen, waardoor er niet alleen een geweldig gaaf interieur ontstaat, maar waarmee wij ook zorgen voor een positieve uitwerking op het welbevinden van de gebruikers, zet Factor-W de energie van de 5 elementen in: Lees meer »

DE KRACHT VAN KLEUR

Geschreven op

Gaaf! Al die kleuren in het Dick Bruna Huis te Utrecht. Kleur bepaald volgense de visie van Factor-W in grote mate de sfeer in een ruimte. Kleur hoeft namelijk niet uitgelegd of begrepen te worden. Kleur ervaar je en al je zintuigen reageren er direct op. Lees meer »

De 'feel good factor' van Feng Shui (1)

Geschreven op

Wist je dat..... * Factor-W interieurconcepten ontwerpt vanuit het gedachtegoed van FENG SHUI? * FENG SHUI er vanuit gaat dat alles om je heen uit energie (KI of CHI genaamd) bestaat net zoals jijzelf? * er een WISSELWERKING is tussen jouw persoonlijke energie en die van... Lees meer »

De 'feel good factor' van Feng Shui (2)

Geschreven op

YIN & YANG Wat is nu precies CONCEPTUAL FENG SHUI? Om je daar een goed beeld van te geven moet ik toch bij het begin beginnen ;) CONCEPTUAL FENG SHUI (CFS) is een eeuwenoude Chinese filosofie die de wisselwerking van de energie tussen de mens en zijn omgeving bestudeerd. Lees meer »

De 'feel good factor' van Feng Shui (3)

Geschreven op

De 5 elementen In deel 2 van het BLOG 'De feel good factor van 'FENG SHUI' heb ik je verteld hoe wij de wisselwerking tussen YIN & YANG energie zichtbaar kunnen maken in het interieur. Ook heb ik laten zien dat, vanuit CONCEPTUAL FENG SHUI, deze energie gekoppeld wordt aa... Lees meer »

De 'feel good factor' van Feng Shui (4)

Geschreven op

De CHI flow In het vorige deel van mijn BLOG heb ik je uitgelegd hoe wij de energetische energie een bepaalde kwaliteit toekennen gekoppeld aan de eigenschappen van de 5 elementen;WATER, HOUT, VUUR, AARDE EN METAAL. Lees meer »

De 'feel good' factor van Feng Shui (5)

Geschreven op

WOONFUNCTIES IN HUN ELEMENT Zoals ik in deel 4 heb verteld, komt de CHI (levensenergie) een gebouw binnen via de hoofdingang. Bij jou thuis is dat dus de voordeur. Woon je op een flat, dan is de (voor)deur naar jouw woongedeelte de hoofdingang. Lees meer »