9 tips voor het optimaliseren van je Feng Shui thuiswerkplek

Voor velen is (deels) thuiswerken de nieuwe norm geworden. Hoewel het flexibiliteit en comfort biedt, kan het uitdagend zijn om thuis een productieve en harmonieuze werkplek te creëren. Noise-cancelling koptelefoons, een goede bureaustoel en een opgeruimd bureau zijn waardevol, maar een échte productieve omgeving creëer je pas door de eeuwenoude principes van Feng Shui toe te passen. De volgende 9 Feng Shui tips helpen de energie weer door je thuiswerkplek te laten stromen, zodat jij ook vanuit huis optimaal kunt werken.

1. Plaats je werkplek op de juiste locatie in huis

De basis van een Feng Shui werkplek is de locatie. Plaats je thuiswerkplek bij voorkeur in een rustige kamer of hoek van je huis, ver weg van afleidingen en lawaai. Belangrijk voor een Feng Shui thuiskantoor is een kamer die ver van de slaapkamer (Yin omgeving) en dicht bij de voordeur (Yang omgeving) zit. Een aparte ingang naar jouw thuiskantoor is ideaal. Als dit mogelijk is, zorg dan voor een zo groot mogelijke scheiding tussen je kantoorruimte en slaapkamer.

2. Zorg voor natuurlijk licht in je thuiskantoor

Zorg voor voldoende natuurlijk licht en vermijd donkere, krappe ruimtes en felle lampen die hoofdpijn en gespannen ogen veroorzaken. Werk je door als het ‘s avonds donker wordt? Zorg dan voor een bureaulamp met warm, zacht licht.

3. Plaats je bureau juist in je kantoor

Plaats jouw bureau in de zogenaamde ‘commanderende positie’ om sterkere en meer succesvolle energieën naar jouw werkgebied te trekken. Dit houdt in dat je niet met je rug naar de deur zit en dat je vanaf je bureau zicht hebt op de ruimte, zoals we ook in ons blog over Biophilic Design in de werkplek besproken hebben. Plaats je bureau niet tegen de muur, maar richt je wég van de muur. Dit kan je kalmeren en meer op je gemak laten voelen. De beste plek voor je bureau? De 'machtspositie'; de hoek diagonaal tegenover de deur met uitzicht op de ruimte.

4. Investeer in een ergonomische stoel en bureau

Een comfortabele en ergonomische stoel en bureau zijn essentieel voor een gezonde en productieve werkplek. Zorg ervoor dat je stoel goede ondersteuning biedt en dat je bureau op de juiste hoogte staat. Als jouw thuiskantoor op jou is afgestemd, wordt werken een stuk aangenamer!

5. Gebruik natuurlijke materialen voor je thuiswerkplek

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, bamboe natuurlijke stoffering en steen voor je meubels en decoraties om aardse energieën in je werkruimte te brengen. Deze materialen dragen bij aan een gevoel van rust en harmonie. Lees meer over de voordelen van gebruik van natuurlijke materialen in ons blog over Biophilic Design.

6. Power of plants

Naast dat ze kleur in je werkplek brengen, zuiveren planten de lucht en brengen levendigheid in je thuiswerkplek. Kies voor luchtzuiverende planten zoals de vredeslelie of de sansevieria om de luchtkwaliteit te verbeteren en negatieve energieën af te weren.

7. Kleurgebruik in je thuiskantoor

Kleuren hebben een sterke invloed op onze gemoedstoestand. Volgens het Feng Shui principe zijn kalmerende kleuren zoals groen, blauw en neutrale tinten dan ook een must voor je werkruimte. Ze maken een ruimte lichter en stralen rust en energie uit. Afhankelijk van de plaats waar je werkruimte zich bevind in je huis kun je, met mate, fellere kleuren inzetten om de ruimte wat meer power te geven.

8. Organiseer je werkplek

Een georganiseerde werkplek bevordert een georganiseerde geest. Zorg ervoor dat je spullen netjes zijn opgeruimd en dat je een systeem hebt voor het organiseren van documenten en materialen. Minder rommel geeft meer mentale ruimte om te focussen op wat écht belangrijk is.

9. Zorg voor een inspirerende werkplek

Bevorder positieve energie en je mentale focus door inspirerende kunst, foto’s en andere knipsels en dingen waar je trots op bent op te hangen. Dit kan inspiratie en creativiteit bevorderen. Kies voor dingen die je motiveren en positieve energie uitstralen en vermijd juist zaken die negatieve emoties oproepen. Maak van jouw thuiswerkplek een plaats waar jij graag bent!

Een vitale (thuis)werkomgeving door Factor-W interieurontwerp

Ben je klaar om je thuiswerkplek te optimaliseren volgens Feng Shui principes? Factor-W Interieurontwerp staat voor je klaar om je te helpen een vitale werkomgeving te creëren die een positieve impact heeft op je welzijn en productiviteit.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek hoe we jou kunnen helpen van je thuiswerkplek een bron van welzijn en productiviteit te maken. Lees hier meer over onze werkwijze.

Afspraak maken

« Naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY