Verbouwing jaren 30 woning Nijmegen | Maatwerk meubelontwerp

In de woonkamer van de jaren 30 woning van Tim en Marjolein heeft ooit een en suite gezeten. Door de vorige bewoners is deze verwijderd om meer ruimte in de woonkamer te creëren, maar het stel sprak tijdens het oriënterende gesprek de wens uit om deze ‘roomdivider’ weer in ere te herstellen.

Factor-W heeft het nieuwe ontwerp zo vorm gegeven dat de ensuite de, nogal aanwezige, koof uit het zicht neemt. We hebben een eigentijdse uitstraling gecreëerd met op maat gemaakte stalen schuifdeuren en prachtige eiken fineer kasten aan de eethoekzijde. Zo is de zithoek een sfeervolle ruimte geworden waar het stel zich heerlijk kan terugtrekken.

Tijdens het ontwerpproces werd vrijwel direct duidelijk dat een maatwerk tv-meubel en eetkamerbank de beste oplossing was om de gewenste eenheid te creëren. Factor-W heeft ervoor gekozen om van deze twee maatwerkoplossingen één geheel te maken. Zo zijn de kleur en het materiaalgebruik hetzelfde en lopen ze, met de nieuwe en-suite als onderbreking, in één lijn door tegen dezelfde wand. Dit zorgt voor de gewenste balans in beide ruimtes.

Een voordeel van deze maatwerk meubelstukken is dat alle hoeken van de ruimte benut zijn en de meubels helemaal naar de wensen van Tim en Marjolein zijn uitgevoerd. De eetkamerbank zorgt voor de nodige doorloopruimte in de keuken en het tv-meubel is zo ontworpen dat het ook als extra zitplek kan worden gebruikt.

maatwerk voorportaal garderobe

In de nieuwe bijkeuken is aan beide zijden een maatwerk kastenwand geplaatst voor lekker veel opbergruimte. Hierin zijn tevens de wasmachine, droger en vriezer geïntegreerd. Om daglicht naar binnen te brengen en een mooie doorkijk naar de tuin te creëren, is in het midden van de achterpui een raam geplaatst. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. 

Last but not least is er in de entree, het kleine voorportaal, een maatwerk kast geplaatst waarin de bestaande meterkast is weggewerkt en een praktische garderobe is gecreëerd.

Heb jij in je woning ook een ruimte waarvan je niet goed weet hoe je deze praktisch kunt indelen? Denk dan eens aan een maatwerk meubelstuk. Zou je hierover eens met mij willen sparren of heb je behoefte aan een ontwerp voor jouw ideale meubelstuk? Neem dan contact op! Ik ben benieuwd naar je verhaal en informeer je graag over de mogelijkheden en het realiseren van een praktische maatwerkoplossing, afgestemd op jouw woning en wensen.

« Naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY