De 'plaat' en z'n verhaal (foto 3 uit de collage)

Feng Shui! Feng wattes?

Ja écht! Hoe vaak we dat niet te horen kregen als we vol enthousiasme aan een potentiële opdrachtgever uit wilden leggen hoe wij te werk gaan. Dat was soms best demotiverend. We zijn dan ook ontzettend blij dat ons dit niet meer overkomt. Mensen komen juist naar Factor-W vanwege onze werkwijze en visie op interieurontwerp. Maar daar zijn dus wel een paar jaartjes overheen gegaan. 

Zoals zoveel startende ondernemers werkten Paulien en Dian in de beginjaren ieder vanuit hun eigen huis. Paulien was destijds nog drie dagen per week werkzaam als accountmanager. Dian had het geluk dat zij zichzelf volledig op studio de WOON FACTOR kon storten. In de twee dagen die Paulien 'vrij' was werkte ze vol overgave mee in het bedrijf. Het was soms best een gedoe! Er werden brainstormsessies gehouden aan de keukentafel, moodboards gemaakt in de werkruimte op de zolder bij Paulien en tekeningen gemaakt op de lichtbak in 'het kleine kamertje' wat fungeerde als Dian haar werkruimte. Efficiënt was het natuurlijk bij lange na niet. Ook het heen en weer pendelen met tassen vol stalen en mappen met tekeningen was niet ideaal. Maar je hoorde ons niet klagen hoor! Wij deden waar we gelukkig van werden en zo gingen we stapje voor stapje vooruit. 

Na een aantal jaren begon 'studio de WOON FACTOR' meer vorm te krijgen en kwam ons bedrijf steviger in z'n schoenen te staan. Maar we waren er nog lang niet! Een lekkere dikke boterham konden we er toen nog niet mee verdienen. Maar we zijn blijven geloven in onszelf en in ons bedrijf. We waren er van overtuigd dat het écht iets moois zou kunnen worden. En daarbij was stilstaan, volgens ons, achteruitgaan. Dus bleven we, zowel persoonlijk als bedrijfsmatig, innoveren en ontwikkelen. Zo kwamen we in 2013, na een zoektocht naar antwoorden op diverse interieurkwesties, in aanraking met Feng Shui. Wij vroegen ons namelijk regelmatig af waarom we de ene keer adviseerden een muur blauw te maken en de andere keer deze te behangen met een mooi decoratief behang. Wie waren wij om dit te bepalen voor een ander? Een andere vraag die ons bezighield, was waarom onze ideeën er op papier zo geweldig uitzagen, maar in de praktijk soms niet bleken te 'werken'. Dit zette ons ertoe aan op zoek te gaan naar antwoorden. En die vonden we uiteindelijk in de kennis van Feng Shui.

Paulien opperde destijds iets over Feng Shui omdat zij daar ooit al eens iets over had gelezen. Dian had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Op internet struinend kwamen we van alles te weten en werden we steeds enthousiaster over deze intrigerende materie. We wilden er toch wel heel erg graag nog meer over weten en ontdekken hoe wij deze mooie omgevingspsychologie konden gaan toepassen in onze interieurontwerpen. Dus zo begonnen we eind 2013 aan de opleiding tot Feng Shui Professional bij Nina Elshof. Dian was in eerste instantie nog wel scepties. Maar Paulien wist haar te overtuigen. Nadat we level 1 hadden afgerond, smaakte het toch naar meer en hebben we de volledige opleiding in de zomer van 2015 met succes afgerond. 

De kennis van Feng Shui heeft ons een andere visie gegeven op interieurontwerp en heeft ons laten inzien waarom bepaalde ontwerpideeën in het verleden niet goed uit de verf kwamen. Feng Shui gaat er namelijk vanuit dat alles om ons heen bestaat uit energie. En als deze energie in balans is, heeft het een positieve werking op ons. Wij mensen reageren nu eenmaal, bewust en onbewust, op onze omgeving. Omgekeerd oefenen wij ook, bewust en onbewust,  invloed uit op die omgeving waarin we verblijven. Jij bepaalt immers welke kleur je op de wand in de woonkamer zet of welk hip tegeltje er op je badkamermuur moet komen. Deze keuzes hebben invloed op de sfeer (energie) van een ruimte. Een rode muur heeft nu eenmaal een ander effect op ons dan een zwarte muur. Het is dus een wisselwerking. Feng Shui is een studie die deze wisselwerking bestudeert en ons de middelen aanreikt om deze te beïnvloeden middels het interieur. Door onze interieurontwerpen te toetsen aan dit principe en al onze keuzes binnen het ontwerpproces af te stemmen op deze mooie omgevingspsychologie, brengen wij het interieur in een energetische balans. Dit heeft een positieve uitwerking op het welbevinden van de gebruikers van een ruimte. Of het nu een woonhuis, hotel, winkel of kantoorruimte betreft. 

Zo is het bij elke nieuwe opdracht weer een mooie uitdaging om onze visie te integreren in onze ontwerpen en daarbij ook rekening te houden met de persoonlijke wensen van onze opdrachtgevers. Maar juist door deze mix zijn we uniek en creëren we een duurzame en persoonlijke omgeving. Inmiddels kunnen wij en de opdrachtgevers van de door ons geraliseerde projecten beamen dat 'het werkt!' En om dit wereldkundig te maken werd onze website aangepast. Onze visie moest natuurlijk luid en duidelijk verkondigd worden op de homepagina. Toen we daar toch eenmaal mee bezig waren, vonden we een nieuwe foto van ons twee ook wel weer op z'n plaats. Een nieuwe visie, een nieuwe wij!

 

« Naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY