JAREN 30 WONING | MODERN CLASSIC

Eind 2011 kregen wij van een echtpaar uit Huissen de opdracht om de woonkamer en eetkamer in jaren 30 stijl bij elkaar te voegen en er één grote, ruime woonkamer van te maken. Daarvoor moesten de en suite deuren wijken en werd de deur, die toegang zou geven naar de kamer vanuit de hal, verplaatst. De  authentieke schouw en kachel werden vervangen voor een moderne en sfeervolle gaskachel.

Indeling

Om een goede en efficiënte indeling voor de nieuwe woonkamer te maken werd uiteraard rekening gehouden met de bewoners en hun specifieke wensen. Daarnaast waren de plaats van de nieuwe gaskachel en de deur belangrijke factoren in de indeling. Rond de kachel is de nieuwe zithoek gecreeërd welke ruim is opgezet met een nieuwe 3-zitsbank en twee fauteuils. Om de tv niet te prominent aanwezig te laten zijn in de ruimte is gekozen om deze op een beugel te plaatsen zodat hij eenvoudig kan worden weggedraaid.

In de erker kan het stel nu heerlijk in het zonnetje lezen. Hier werd de grote fauteuil met voetenbankje uit de vorige inboedel geplaatst en in het hoekje werd een nieuw, zwart vitrinekastje neergezet. De eethoek is tussen de twee raampartijen geplaatst die uitzicht bieden op de tuin aan de achterkant van de woning. Om meer doorloopruimte te houden, is gekozen voor een eetkamerbank en drie stoelen. De bestaande tafel heeft een nieuw jasje gekregen door hem te schilderen en af te lakken met een matte krasvaste lak. Voor de vaste kast in de ruimte is een zeer innovatieve en creatieve oplossing gevonden om hem beter in het geheel te laten passen.

Kleur- en materialenplan

Door te kiezen voor één accentkleur voor alle wanden en daarnaast het plafond, de kozijnen en de deuren wit te houden, is een rustig geheel ontstaan. De ruimte lijkt hierdoor optisch groter. Om een extra sfeervol tintje aan de ruimte te geven, zijn twee wanden behangen. Ook de raamdecoratie is uitgevoerd in een grijstint die goed aansluit bij de rest van het interieur. Als accent is gekozen voor diverse roze en paarse tinten. De lichte crèmekleurige in-between gordijnen die voor de raampartijen aan de achterkant hangen, zorgen ervoor dat de inkijk 's avonds wordt voorkomen. Tevens heeft de houten vloer een opknapbeurt gekregen en zijn er nieuwe accessoires gekocht om het plaatje compleet te maken.

JAREN30WONING|MODERNCLASSIC

« naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY