Feng Shui analyse

Factor-W ontwerpt interieurconcepten vanuit het gedachtegoed van Feng Shui waarbij het welbevinden van de mens centraal staat.

Feng Shui is een omgevingspsychologie die ervan uitgaat dat alles bestaat uit energie. Het bestudeert de wisselwerking tussen de energie van de mens en zijn omgeving. En het leert ons dat het van wezenlijk belang is voor ons welzijn dat deze energie in balans is.

Het interieur (indeling, vormgeving, kleurgebruik en toepassing van diverse materialen) van uw woning of bedrijfspand is dus van grote invloed op uw welzijn. Met een Feng Shui analyse hebben wij een energetische blauwdruk in handen van uw bedrijfspand of woning. Door alle keuzes in het ontwerpproces zorgvuldig hierop af te stemmen, creëert Factor-W de meest optimale energetische balans in het interieur, waarvan u positieve invloed zal ervaren.

WERKEN

Voor uw werkomgeving zijn dit de volgende voordelen:

WONEN

Voor uw woonomgeving zijn dit de volgende voordelen:

Analyse plattegrond

De Feng Shui analyse wordt gemaakt op basis van de plattegrond van het gebouw. 
Over de plattegrond wordt een raster geplaatst waarin negen verschillende energiekwaliteiten zijn aangegeven in vakken van exact dezelfde grootte. Dit raster noemen we de BaGua en past zich aan de grootte en vormgeving van het gebouw aan. 

Elk van deze negen energiekwaliteiten is gekoppeld aan één van de vijf elementen: AARDE, METAAL, WATER, HOUT en VUUR. Iedere functie in een gebouw behoort ook weer tot één van deze vijf elementen. Zo hoort een hal of entree bij het element WATER. Het is namelijk een verkeersruimte waarin mensen binnenstromen en vervolgens hun weg kiezen. Zo heeft iedere functie zijn eigen bijpassende element.

De BaGua bepaalt dus waar welk type energie zich bevindt in een gebouw. Vervolgens wordt gekeken naar de functie die zich onder zo'n gebied bevindt. Zo laat ieder gebouw zijn eigen specifieke energetische blauwdruk zien. Factor-W optimaliseert en herstelt de energetische balans in een bedrijfsruimte of woning door het interieurontwerp af te stemmen op wat de analyse vertelt.

 

 

 

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY