Werkwijze WONEN

Kennismaken

U bent op zoek naar een exclusief interieurontwerp wat aansluit bij uw leefstijl, gezinssamenstelling en budget. Factor-W helpt u graag met het realiseren van al uw woonwensen.

Wij komen graag naar u toe om kennis te maken, uw wensen te bespreken en de mogelijkheden van de woning en de ruimtes te bekijken. Voor een optimale samenwerking is het belangrijk dat er een 'klik' is en dat de visie en werkwijze van Factor-W bij u past. Aan de hand van dit eerste gesprek kunnen wij een offerte op maat voor u maken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

In de voorbereidende fase wordt, indien noodzakelijk, het meetwerk van de bestaande situatie verricht en een globale planning gemaakt. Ook worden al uw woonwensen door ons samengevat in het 'Programma van Eisen'. Vervolgens wordt er een Feng Shui analyse van uw woning gemaakt. Tezamen vormt dit de basis voor de uitwerking van het interieurontwerp.

Moodboard

Om uw woonstijl en wensen beter te leren kennen en visualiseren stellen wij een persoonlijk moodboard voor u samen. We stellen een aantal woonbladen ter beschikking waaruit u zelf beeldmateriaal verzamelt. Met dit beeldmateriaal creëert Factor-W het moodboard. Deze sfeerimpressie geeft ons een goede indruk van uw voorkeur wat betreft kleur, materiaal en vormgeving. 

Voorlopig ontwerp

Aan de hand van het moodboard en het 'Programma van Eisen' worden de eerste schetsontwerpen gemaakt. Hierbij zal Factor-W, indien noodzakelijk, overleg hebben met experts uit verschillende disciplines zoals een architect, constructeur en overige adviseurs. In deze fase zal een globale kostenraming worden gemaakt.

Wij presenteren u onze ontwerptekeningen op schaal, eventueel aangevuld met perspectieftekeningen, sfeerimpressies en stalen. Naar aanleiding van het voorlopige ontwerp is het wellicht noodzakelijk de kostenraming, planning of het schetsontwerp aan te passen en op elkaar af te stemmen.

Definitief ontwerp

In het definitieve ontwerp worden alle onderdelen van het totaalconcept (zoals indeling, kleurgebruik, materiaalkeuzes, meubilair en verlichting) en overige technische zaken uitgewerkt en gevisualiseerd en vervolgens aan u gepresenteerd.

Realisatie en projectbegeleiding

U kunt Factor-W ook inschakelen voor de uitvoering en begeleiding van de realisatie van het interieurontwerp. Door samen te werken met vakbekwame en betrouwbare partijen die garant staan voor een perfecte uitvoering van ons ontwerp kunnen wij de kwaliteit leveren waarop u kunt vertrouwen. Factor-W verzorgt het offertetraject, de aansturing van de diverse betrokken partijen en bewaakt de tijdsplanning. Hierdoor wordt u volledig ontzorgt.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN!

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY