JAREN 40 WONING | MODERN CLASSIC

MODERN CLASSIC 

Eind 2011 kregen wij een opdracht van een echtpaar uit Huissen.
Zij hadden plannen om de woonkamer en eetkamer in jaren 30 stijl bij elkaar te voegen en er één grote ruime woonkamer van te maken. Daarvoor moesten de en-suite deuren wijken en werd de deur, die toegang zou geven naar de kamer vanuit de hal, verplaatst. De  authentieke schouw en kachel zouden worden vervangen voor een moderne en sfeervolle gaskachel.

INDELING 

Om een goede en efficiënte indeling voor de nieuwe woonkamer te maken werd uiteraard rekening gehouden met de bewonders en hun specifieke wensen. Daarnaast werden de plaats van de nieuwe gaskachel en de plaats van de deur twee belangrijke factoren die de indeling zouden beïnvloeden.
Rond de kachel is de nieuwe zithoek gecreeërd. Deze is ruim van opzet en er werd een nieuwe 3-zits bank en twee fauteuils geplaatst. Om de T.V. niet te veel aanwezig te laten zijn in de ruimte is gekozen om deze op een beugel te plaatsen zodat hij kan worden weggedraaid als er niet word gekeken.

In de erker kun je nu heerlijk in het zonnetje zitten lezen. Hier werd de grote fauteuil met voetenbankje uit de vorige inboedel geplaatst. In het hoekje werd een nieuw schattig zwart vitrinekastje neer gezet.
De eethoek is tussen de twee raampartijen geplaatst die uitzicht bieden op de tuin aan de achterkant van de woning. Om meer doorloopruimte te houden is gekozen voor een eetkamerbank en 3 stoelen. De bestaande tafel heeft een nieuw jasje gekregen door hem te schilderen en af te lakken met een matte krasvaste lak. Voor de vaste kast in de ruimte is een zeer innovatieve en creatieve oplossing gevonden om hem beter in het geheel te laten passen.

KLEUR - EN MATERIAAL TOEPASSING

Door te kiezen voor één accentkleur voor alle wanden en het plafond, kozijnen en deuren wit te houden is een rustig beeld ontstaan. De ruimte lijkt hierdoor optisch groter.
Om een extra sfeervol tintje aan de ruimte te geven zijn twee wanden behangen. Ook de mooie raamdecoratie is uitgevoerd in een grijstint die goed aansluit bij de rest. Als accent is gekozen voor diverse roze en paarse tinten. De lichte creme-kleurige in-between gordijnen die voor de raampartijen aan de achterkant hangen zorgen ervoor dat de inkijk s'avonds wordt voorkomen. Tot slot heeft de houten vloer een opknapbeurt gekregen en zijn er nieuwe accessoires gekocht om de sfeer compleet te maken.

JAREN40WONING|MODERNCLASSIC

« naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY