De 'feel good factor' van Feng Shui (4)

De CHI flow

In het vorige deel van mijn BLOG heb ik je uitgelegd hoe wij de energetische energie een bepaalde kwaliteit toekennen gekoppeld aan de eigenschappen van de 5 elementen;WATER, HOUT, VUUR, AARDE EN METAAL.
Deze verschillende energiekwaliteiten bevinden zich dus in je huis (en in ieder ander gebouw) en zorgen voor een bepaalde energetische kwaliteit. CONCEPTUAL FENG SHUI heeft als doel om de kwaliteit te verbeteren door de balans te optimaliseren en te herstellen.

Hoe komt de CHI jouw huis dan binnen?

De levensenergie, ook wel CHI of KI genaamd, komt je woning binnen via de hoofdingang, de voordeur. De voordeur is vanuit CONCEPTUAL FENG SHUI de belangrijkste ingang van je huis. De voordeur wordt ook wel vergeleken met de mond van jouw lichaam. Via de mond komt er voedsel je lichaam binnen. Via de voordeur komt levensenergie je huis binnen. Daarom is het belangrijk dat je de voordeur er uitnodigend uit laat zien. Net zoals je er voor zorgt dat je gebit goed blijft om je voedsel te kunnen kauwen. Best een mooie vergelijking, vind je niet?


Zo moet het dus niet! (afbeelding van Google)


Een warm welkom (afbeelding van Google)

EEN WARM WELKOM!

Ga eens naar buiten en kijk eens kritisch naar je eigen voordeur. Hoe ziet het er daar uit?

  • Zit de deur strak in de lak of is hij toe aan een opknapbeurt?
  • En de bel, werkt 'ie wel?
  • Is het schoon bij de voordeur? Of ligt er een hoop opgewaaide rommel?
  • Hangt er een naambordje bij de deur zodat men kan zien wie er in jouw huis woont?
  • En het is natuurlijk wel vriendelijk voor je bezoek als er een mooie plant bij de voordeur staat.

Kortom, nodigt jouw voordeur je uit om je huis te betreden?
Kun jij hier op antwoorden met een volmondig JA? Dan zal de CHI jouw huis vol positiviteit binnenstromen.
Als het er bij jouw voordeur nog niet zo uitnodigend uitziet, dan weet je nu wat je te doen staat om te zorgen voor een warm welkom :)

Deze voordeur is wel heel erg uitbundig, maar je voelt je hier zeker welkom!
 En blij wordt je er sowieso van. (afbeelding van Google)

Als de CHI jouw huis binnen stroomt volgt het vervolgens een weg die met de klok mee gaat. Daarbij zal de CHI zich gedragen als water en altijd eerst het laagste punt opzoeken. 
Voor een positieve FLOW in jouw huis moet de CHI goed kunnen doorstromen. Er moeten geen of in ieder geval zo min mogelijk obstakels zijn in de vorm van verstoringen van de energiebalans in je huis. Om te bekijken of en waar er zich in jouw huis van deze 'zwakke plekken' bevinden brengen wij de energetische inhoud ervan in kaart. Hoe wij dit aanpakken leg ik je de volgende keer graag uit.

Dian Helsen
Interieurarchitect & Feng SHui Professional

« Naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY