De 'feel good factor' van Feng Shui (2)

YIN & YANG

 

 

 

 

Wat is nu precies CONCEPTUAL FENG SHUI?

Om je daar een goed beeld van te geven moet ik toch bij het begin beginnen ;)

CONCEPTUAL FENG SHUI (CFS) is een eeuwenoude Chinese filosofie die de wisselwerking van de energie tussen de mens en zijn omgeving bestudeerd. CFS laat je zien dat alles uit energie (oftewel CHI of KI) bestaat. De tafel die bij jou in de keuken staat, de bank in je woonkamer en de kleur op de muur in je slaapkamer geven allemaal een bepaalde energie aan je huis. Zelfs de plek waar het toilet zich bevind in de woning en de plaats waar de keuken is hebben invloed op de energie BALANS van je woning. Zelfs jij bestaat uit CHI! De kwaliteit van de CHI in jouw huis heeft grote invloed op hoe jij je voelt.

Waarom voel jij je in de woning van de buren meteen thuis? En hoe kan het dat, als je het huis van je vrienden binnen stapt, je zo'n onbestemd gevoel krijgt? Dat heeft dus alles te maken met de invloed die de energie in de woning heeft op jou. De kwaliteit van die energie wordt namelijk grotendeels bepaald door het interieur.


En laat jij nu dus zélf invloed hebben op de kwaliteit van de CHI in jouw huis door de wijze waarop je het hebt ingericht!

De basis van CFS ligt in het YIN & YANG principe. Je kent hem vast wel, de mooie bal in zwart en wit die symbool staat voor de wisselwerking tussen YIN & YANG energie!

  • YANG energie is de meer naar buiten gerichte energie en YIN is de meer naar binnen gerichte energie.
  • YANG energie is licht en dynamisch terwijl YIN energie donker en behoudend van karakter is.

    Deze twee tegenpolen trekken elkaar aan maar stoten elkaar tegelijkertijd ook af. De kunst is om ze in evenwicht te krijgen zodat er een fijne BALANS ontstaat in je huis.

 

YIN & YANG uit balans

Je kunt je vast wel voorstellen dat een ruimte waarin voornamelijk met heel veel zwarttinten is gewerkt, waar geen tot weinig kleur is toegepast, enigszins donker en beklemmend aanvoelt. De BALANS is ver te zoeken in dit interieur! Doordat het vele zwart overheerst straalt de ruimte heel veel YIN energie uit. Je zal je hier op den duur waarschijnlijk niet echt prettig voelen. Al dat zwart kan zorgen voor een beklemmend gevoel, een deprimerende stemming zelfs. 

Het is op dit moment erg trendy om de kleur zwart toe te passen in je interieur. Het is ook een fijne kleur om mooie accenten mee te leggen en een sfeervol of zelfs intiem interieur te creëren. Maar let op! Doe het wel in een, op jouw interieur, aangepaste dosis.
BLACK IS BEAUTIFUL!

   

Doseren is, volgens onze visie, sowieso een toverwoord als het om inrichten gaat. 
Ook als je met kleur aan de slag gaat in je huis is het verstandig om met een zekere voorzichtigheid te werk te gaan. Een interieur waarin een kakofonie aan kleuren, dessins, kunst en allerlei opzichte accessoires zijn gebruikt zorgt voor heel veel prikkels. Al die chaotische en kleurrijke indrukken ervaren wij als YANG energie. En in dit geval een overdosis YANG energie. Het zal je op den duur onrustig maken en energie van je wegnemen. Maar als jij 's avonds lekker op de bank zit wil je tot rust komen zodat je jezelf weer een beetje kunt opladen voor de volgende dag. De wereld om je heen is vaak al hectisch genoeg!

COLOUR YOUR LIVE!

  

Wij ontwerpen al onze interieurconcepten vanuit het mooie gedachtegoed van CONCEPTUAL FENG SHUI.
Dat wil zeggen dat, alle keuzes die wij maken tijdens het ontwerp proces (en dat zijn er best veel kan ik je zeggen), worden gemaakt met als doel de energie in je huis in BALANS te krijgen. De materialen die we toepassen, de kleuren en dessins die we uitzoeken en de indeling van de diverse woonfuncties bepalen in grote mate de kwaliteit van de energie in jouw huis. 
Wij hebben heel bewust gekozen voor deze werkwijze omdat wij het belangrijk vinden dat jij in een sfeervol en mooi ingericht huis woont afgestemd op jouw woonstijl. Wat wij veel belangrijker vinden is dat jij je er heel erg prettig voelt. Dat het een écht THUIS is waarin jij jezelf kunt zijn!

Volgende x vertel ik je graag meer!

Dian Helsen
Interieurachitect en Feng Shui Professional

 

« Naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY