De 'feel good factor' van Feng Shui (1)

Wist je dat.....

* Factor-W interieurconcepten ontwerpt vanuit het gedachtegoed van FENG SHUI?

* FENG SHUI er vanuit gaat dat alles om je heen uit energie (KI of CHI genaamd) bestaat net zoals jijzelf?

* er een WISSELWERKING is tussen jouw persoonlijke energie en die van je huis?

* jij positieve invloed kunt uitoefenen op de BALANS van deze energie door je interieur aan te passen volgens FENG SHUI?

 

De 'feel good' factor van FENG SHUI

Ja, hier is het dan! Ons eerste BLOG! Zijn we best een beetje trots op.
Waarom een BLOG gaan schrijven zul je misschien denken? Eerlijk gezegd bedachten wij ons dat in eerste instantie ook! Waar beginnen we aan? Waar halen we de tijd vandaan?
Maar ja, ons bloed kruipt waar het niet gaan kan, zullen we maar zeggen. En eerlijk gezegd kunnen wij ook maar één echte reden bedenken waarom we dit zo graag willen doen...

.....onze kennis en visie delen met jou!

Wij zijn namelijk ontzettend enthousiast over ons werk als interieurontwerpers en de wijze waarop wij dit mooie vak sinds enkele jaren in onze eigen, unieke vorm hebben kunnen gieten. Paulien en ik (Dian) ontwerpen namelijk sinds een aantal jaren interieurconcepten vanuit het gedachtegoed van FENG SHUI. Voor ons is FENG SHUI een prachtig hulpmiddel om onze interieurontwerpen nóg beter op jou te kunnen afstemmen. Hiermee geven we onze ontwerpen een zeer persoonlijke en unieke meerwaarde mee.
Twee jaar lang hebben wij onze opleiding tot Feng Shui Professional gevolgd aan de Feng Shui Academie van Nina Elshof. Het was een prachtige ontdekkingsreis voor ons waardoor we een geheel nieuwe visie ontwikkelden op ons vak. Kortom, wij hebben veel geleerd en mooie waardevolle nieuwe inzichten gekregen.

Waarom FENG SHUI?

Tegenwoordig vormt CONCEPTUAL FENG SHUI een mooi en uniek kader waarbinnen wij onze interieurplannen ontwerpen. FENG SHUI maakt onze visie op interieurontwerp compleet!

Ik vertel je graag waarom wij dit zo ervaren.
Kijk, een sfeervol en eigentijds interieur ontwerpen wat aansluit op jouw wensen, stijl en budget is voor ons als profs geen moeilijke opgave. Maar om een interieur écht te laten aansluiten op de persoonlijkheid van de bewoners, dat is toch een vak apart, ondervonden wij.
Tijdens de eerste jaren in het bestaan van Factor-W liepen wij telkens weer tegen dezelfde soort vragen aan. Vragen als; waarom gaat er niemand in die mooie stoel zitten op deze fijne plek bij het raam? Waarom doet de kleur groen niets met de sfeer van deze ruimte? Kortom, ons streven om een huis of ruimte meer persoonlijkheid mee te geven, pakte niet altijd goed uit en daarom gingen wij op onderzoek uit. Op een gegeven moment stuitten we via internet op de term FENG SHUI!

EUREKA zul je denken!
Nou ja, die gedachten hadden wij in eerste instantie dus hélemaal niet.

Eerlijkheidshalve moet ik je bekennen dat ik in eerste instantie nogal sceptisch was over deze, in mijn ogen, nogal zweverige materie. Paulien was al wel bekend met dit fenomeen en had er ooit ergens iets over gelezen. Ik had er wel eens van gehoord, maar had totaal geen idee wat het inhield.
En ja, we waren alletwee ook wel enigzins allergisch voor het 'geitenwollensokken' imago wat er aan kleeft. Toch wist Paulien mij ervan te overtuigen dat we, door ons te verdiepen in FENG SHUI, een hulpmiddel in huis zouden halen waarmee we onze visie konden waarmaken.
Vol enthousiasme zijn we toen gestart met de eerste module van de opleiding aan de Feng Shui academie van Nina Elshof. We werden meteen gepakt door deze eeuwenoude Chinese filosofie, die de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving bestudeerd.

Wat is FENG SHUI?

Zoals ik al aangaf is FENG SHUI een filosofie die bestudeerd wat de wisselwerking is tussen de mens en zijn omgeving. Het begrip omgeving kun je ruim opvatten. Het kan gaan om één specifieke ruimte, maar het FENG SHUI pricipe kan ook worden toegepast op een heel huis, een groot bedrijfspand en zelfs op een complete stad.

FENG SHUI laat je met andere ogen naar je interieur kijken. Het laat je bewust worden van de invloed die kleur, materiaalgebruik, de opstelling van je meubels en de indeling van de woonfuncties in je huis hebben op jou.
FENG SHUI laat je zien dat er een wisselwerking bestaat tussen de energie die uitgaat van het interieur van je huis en jouw eigen energie. Het is een hulpmiddel waarmee je jouw inrichting kunt aanpassen zodat er een mooie BALANS ontstaat die een positieve uitwerking heeft op jou. Wij hebben inmiddels ervaren dat FENG SHUI heel praktisch is toe te passen volgens onze Westerse maatstaven zónder de intensie ervan uit het oog te verliezen.


Het effect van FENG SHUI

Je kent het vast wel, dat onrustige gevoel dat je krijgt wanneer je huis een rommeltje is. En dan bedoel ik niet dat beetje troep wat er op je aanrecht kan staan of dat stapeltje tijdschriften wat op de vloer van de woonkamer ligt. Nee, ik bedoel echte serieuze rommel.
Je ziet de chaos wel, maar bent even niet in staat het klusje aan te pakken en de boel op te ruimen. Deze rommel zorgt onbewust voor rommel in je hoofd. Je krijgt de boel niet goed op een rijtje en je hebt de neiging te verzanden in alle 'to do' lijstjes die door je hoofd spoken waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.
De energie die op zo'n moment van jouw rommelige huis uitstraalt heeft dus wel degelijk invloed op jou. Jouw energie stagneert als het ware net als de energiestroom in je huis. Door de rommel in je huis kan de energie namelijk niet goed doorstromen en loopt deze vast. Jij kunt dit proces doorbreken en er voor zorgen dat de chaos in je hoofd verdwijnt en je weer helder kunt nadenken waardoor je weer grip krijgt op je leven en het weer in een lekkere FLOW komt.

DUS! Ga aan de slag en ruim je huis op en geef het eens een grondige schoonmaakbeurt! Je zult versteld staan welk effect dit zal hebben op jou. Je zult niet alleen met een lekker gevoel je woning betreden. Je zult ook ervaren dat het een opgeruimd gevoel teweeg brengt in je hoofd.

Tja, die grote voorjaarschoonmaak van vroeger was nog niet zo'n slecht idee!

Dian Helsen

interieurontwerper en Feng Shui Professional 

 

« Naar het overzicht

SITEMAP | CONTACT | ALGEMENE VOORWAARDEN | DISCLAIMER | PRIVACY POLICY